maanantai 29. kesäkuuta 2009

Zumba Fitness

Mainoksen kuvaus: Erittäin hyväkuntoisen näköiset tanssijat esittelevät Zumba-tanssiliikkeitä. Kertoja esittelee Zumban hyviä ominaisuuksia tanssin jatkuessa.

On tullut viimein aika avata todellinen huonon mainonnan aarrearkku: Ostos-TV. Mitkään muut mainokset, edes jogurttia käsittelevät, eivät yllä samalle hämmentävyyden tasolle Ostos-TV:n kanssa. Mikään mainoskatko ei tarjoa samanlaista katteettomien lupausten kavalkadia kuin tämä televisioklassikko, joka tarjoaa meille ikuisesti teräviä veitsiä ja kiinteitä vartaloita vain kolmen minuutin päivittäisellä treenillä! Zumba Fitness jatkaa Ostos-TV:n ikiaikaista perinnettä ja korottaa samalla panoksia. Nyt poltetaan tanssimalla yli 1000 kaloria tunnissa, eikä Zumba edes tunnu urheilulta koska se on niin hauskaa! Voin kuitenkin kertoa kaikille perinteisen Ostos-TV:n ystäville, että kolme minuuttia ei välttämättä tällä kertaa riittäisikään pyykkilautavatsan saamiseen, sillä kolmessa minuutissa zumbaamalla polttaa 50 kaloria. Valmiiksi hyväkuntoinen, laihahko ihminen tuskin muutenkaan yltäisi tuonkaltaiseen kulutukseen tanssi-DVD:n avulla. Voimme siis kenties arvella 1000 kalorin tuntikulutuksen perustuvan sumopainijoiden mittaustuloksiin. Reklaamiraivo siis suosittelee Zumbaa kaikille sumopainin ammattilaisille!

P.S. Arkikielessä kalori mielletään usein samaksi asiaksi kuin kilokalori, vaikka ne eivät tietenkään ole sama asia (vrt. gramma - kilogramma). Jos Zumba siis kuluttaa 1000 kaloria tunnissa niin se on aivan uskomattoman vähän. Mainostaja oli siis kuitenkin rehellinen ja sumopainijan ruumiinrakennetta ei ehkä tarvitakaan! Todennäköisempää taitaa kuitenkin olla, että zumbaajat ajattelivat samoin kuin reklaamiraivoaja ja käyttivät arkikieltä. Joka tapauksessa, kiitos Ostos-TV tästäkin helmestä!

14 kommenttia:

 1. ...eikä tässä vielä kaikki, nimittäin jos nyt hankit Zumba-videot, kaupanpäälle tajuat miten typerä nimi moisella tuotteella taas on! Oih kun on ostos-tv:mäistä.

  VastaaPoista
 2. Tuota, 1 000 kaloria on todella, todella vähän liikuntasuoritteelta. 1 000 kilokaloria olisi taas melkein järjettömän paljon.

  Mainos ei siis valehtele tuolta osin, vaan enemmänkin myöntää koko homman olevan täyttä huijausta.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, olet oikeassa! Jätin tuon huomiotta, koska puhekielessä kalori=kilokalori, mutta tämä ansaitsee ehdottomasti post scriptumin kyseiseen tekstiin :-D Saara, Zumba on tosiaan harvinaisen typerä nimi, faktaa sekin ;-)

  VastaaPoista
 4. ...harvempi sanoo että kulutin lenkillä 500 kilokaloria. Tietenkin puhuivat mainoksessa että 1000 kcal, myös jenkeillä on tällöin tapana puhua kaloreista. Ja mitä tuohon "lupaukseen" tulee, pitää varmasti paikkansa että zumbaamalla ja millä tahansa liikunnalla voi kuluttaa JOPA 1000kcal tunnissa, kulutushan riippuu painosta.

  VastaaPoista
 5. En mä noihin kalorinkutlutuksiin osaa sanoa mitään, kun ei itsellä ole ollut mittaria mukana, mutta zumba on hauskaa ja hikistä ja vyötäröltä on kuukaudessa kadonnut 8cm. Käyn liikuntakeskuksessa zumbaamassa ja kotizumbaan dvd:n mukaan jos en tunneille pääse. Zumba on myös siitä kiva, että siinä tehdään ikävät vatsaliikkeet seisten/tanssien, ei tarvitse maaten ähkiä :D ennenkaikkea se on hauskaa ja kuluttavaa ja sopii tanssihulluille niinkuin mulle. Kaverilla on sykemittari tunnilla ja se näytti lähes 400kcal kulutusta, tosin kyse on n. 90kg henkilöstä. OStos-tv on ärsyttävä, mutta tämän tuotteen kohdalla voi kyllä sanoa ettei ainakaan mun rahat menneet hukkaan. Zumbatunti maksaa salilla 10e ja DVD paketti maksoi 70 ja olen kuukauden aikana kotizumbannut n. 5 tuntia ja lisää zumbailen joten kyllä se "maksaa itsensä takaisin" jos näin voi sanoa. t. Anne

  VastaaPoista
 6. Olen zumbannut elokuun alusta kaksi tai kolme kertaa viikossa n. 45min kerralla. Täytyy myöntää että hauskaa on ja hiki valuu. Zumban ja hieman kevyemmän ruokavalion kanssa on lähtenyt 17kg. Olen Zumban lisäski yrittänyt kävellä enemmän.

  VastaaPoista
 7. Eli se ei ole suoranaista huijausta, vaan mielikuvilla leikkimistä. Mutta tosiaan zumba on tosi kuluttavaa, suosittelen kyllä kaikille, joilla ei meinaa löytyä innostusta liikunnan harrastamiseen. 20 minuutin zumba on erittäin hyvä niille, joilla ei meinaa riittää aika liikkumiseen. Ainoa ärsyttävä on vain se zumban keksijämies, jonka on pakko huonolla englannilla tulla sönköttämään videoille, eikä anna englantiaosaavien puhua. Lisäksi aika vanhakin se mies jo on, eikä kovin hyvännäköinen. Tosi pinnallista, mutta markkinoinnin kannalta se mies kannattais leikata hommasta pois. -Eeva

  VastaaPoista
 8. Voi luoja! 20 vuotta sitten hössötettiin aerobikista, nyt zumbasta, väliin on mahtunut jos jonkunmoista muuta "hössötystä". Ei se Zumba ole mikään ihmeiden tekijä! Eikä varmasti kuluta 1000 kcal keneltäkään tunnissa! Jos siihen uskotte, uskotte vissiin myös joulupukkiin? :D
  Tietty liikunta kuin liikunta on hyvä juttu, mutta ULKOILU on aina parempi kuin sisällä höslääminen. Ja ulkoilu ei maksa mitään! ;) Että Zumbatkaa vaan ketä se kiinnostaa, mutta elkäätte tuputtako muille! Pintaliitäjiä olette, muodin virrassa kuljette...! :)
  Meillä suomessa on ihana luonto, metsät ja vesistöt, menkää ihmiset ulos tassuttelemaan tai pyöräilemään tai mitä vain!
  *metsänmörri*

  VastaaPoista
 9. Jep, luonto ja siellä liikkuminen on myös ok. Mutta kyllä sateelle, -25 asteen pakkasella,liukkaalla tms. on mukavampi zumbata sisällä. Ja liikunta kun liikunta on hyvästä. Joten liikkukoon kukin tyylillään? :)

  VastaaPoista
 10. Ollaan zumbattu koko kesä ulkona 2xviikossa. Ja jatkuu. Harmi, että talvella on pakko olla salissa.
  jos ei terveys ole parantunut, niin mielenterveys ainakin. ;o)

  VastaaPoista
 11. Hihi, Zumba on varmasti todella hauska laji, ja sitä en kiellä missään nimessä! Sitä ei kuitenkaan voi kieltää, että hieman katteettomia lupauksia tässä mainoksessa annetaan. Kuten sanottu, onhan hyväkuntoisten sumopainijoiden varmasti aivan mahdollista kuluttaa 1000 (kilo)kaloria tunnissa. Zumban riemua siis kaikille, mutta älkää menko mainostajien lankaan!

  VastaaPoista
 12. Voin kertoa, että tänään poltin zumbatunnilla 812 kaloria. Kulutuslukemat ovat itseasiassa vain nousseet mitä enempi olen tuota treenannut, koska oppii käyttämään kehoa kokonaisuudessaan ja tutut liikkeet tekee tehokkaammin. Paino on tippunut ja kroppa kiinteytynyt ja vastoin kuin kakki uskovat, PAINON PUDOTESSA EI KALORIKULUTUS TIPPUNUT VAAN NOUSI. Eli ei tarvitse olla sumopainija jotta zumballa saa isoja kalorikulutuksia.

  VastaaPoista
 13. Niin ja mainittakoon sekin, että salin tunti on 55 minuuttia ja sisältää alun rennon lämmittelyn ja lopun venyttelyt. Jos kokonainen tunti tehtäisiin vauhdikkaita biisejä (rennompia mukana) niin on täysin mahdollista meikäläisen 86 kilosella kropalla polttaa se 1000 kaloria. Itsekin aluksi nauroin niille mainoksille, mutta eipä tuo näytä loppupelissä mahdottomuus olevan. Kaikki riippuu paljolti, millä teholla ja innolla sen tunnin vedät.

  VastaaPoista
 14. 1000 kilokaloria palaa hyvinkin tunnissa mutta vasta muutaman harjoittelukerran jälkeen. Mainoksessa aivan oikea tieto siis jopa 1000 tunnissa.

  t. zumbaaja

  VastaaPoista