tiistai 1. syyskuuta 2009

Harpic - mitä vessasi kertoo sinusta?

Mainoksen kuvaus: Nainen lähestyy toaletti-istuinta tarkoituksenaan vaihtaa WC-raikastin. Raikastin on muuttunut vihreäksi, niljaiseksi hirviöksi ja yrittää hyökätä naisen kimppuun. Harpic WC-raikastin pysyy kuitenkin kiltisti paikoillaan ja hoitaa hommansa asiallisesti.

Perushygienia on pelastanut todennäköisesti miljoonien ihmisten hengen. Kehitysmaissa kuolee aivan liikaa ihmisiä vain ja ainoastaan siksi, ettei heillä ole kunnollisia saniteettitiloja. Tämä on traagista eikä pienimmissäkään määrin hauskaa. Tyrmistyttävän huvittavaa, toisaalta, on rajattoman pitkälle yliviety bakteerikammo muutenkin hyvällä hygienialla siunattujen länsimaalaisten osalta. WC-raikastin on varmasti hieno ja hyödyllinen keksintö, mutta ei kai kenellekään voi tulla yllätyksenä että se voi joutua kosketuksiin virtsan tai jopa -voiko tätä ajatellakaan- ulosteiden kanssa? Ei varmaankaan, onhan Harpicin mainoksen mukaan vanhan WC-raikastimen poistaminen pytystä yksi iljettävimmistä asioista, joita ihminen joutuu tekemään koskaan, ikinä, missään. Sääliksi oikein käy, saattaahan tähän työhön pakotettu henkilö joutua koskettamaan oksettavaa raikastinta jopa usean sekunnin ajan. Niin naurettavaa kuin hygieniahysteria onkin, Harpic saa pisteet muovijätteen vähentämisestä. Raikastin on juuri siksi niin hygieninen, koska siinä ei ole turhia muovinpaloja bakteereja keräämässä. Tätä faktaa ei kuitenkaan millään tavalla tuoda esiin mainoksessa, joten jäljelle jää vain vouhotusta turhasta. Mitä bakteerikammosi kertoo sinusta?

3 kommenttia:

  1. Ärsyttävä mainos, sillä en kyllä mielelläni päästä sellaisia ihmiä kotiini, jotka tulevat juttelemaan vessani kanssa. En muitakaan tupatarkastuksen pitäjiä Eiköhän huusholli siivota ihan omaa viihtyvyyttä varten ja ystävät voivat tulla vaikka kesken siivouksen.

    VastaaPoista
  2. Totta! WC-istuimen kanssa kommunikoivat ihmiset, varsinkin hygieniahysteeriset sellaiset, eivät ole ehkä kenellekään sopivaa seuraa...

    VastaaPoista
  3. Meillekin on hankittu Harpicin raikastin. Myös WC-kukka-raikastimet ovat edelleen käytössä, peräti kahdenlaisina.

    VastaaPoista