tiistai 8. syyskuuta 2009

Zon-geeli

Mainoksien kuvaus: Eri ammattialoja edustavat ihmiset saavat lievitystä kipuihinsa Zon-geelistä. Kampaamossa työskentelevä nainen ja autokorjaamolla töitä tekevä mies hierovat itseensä geeliä ja kehuvat selostuksessa sen tehoa.

Itsehoito- ja reseptivamiste Zon tarjoaa kivunlievityksen lisäksi kaksikin mainosta Reklaamiraivon puitavaksi. Ensimmäiseksi TV:stä bongaamani mainos on hyvin perinteinen: (ilmeisesti) kampaamossa työskentelevä nainen valittelee selostuksessa niskakipujaan ja saa niiihin apua hieromalla Zonia ärtyneeseen paikkaan. Hienoa työtä, anonyymi nainen, itsehoito on näinä kiireisinä aikoina kaiken A ja O! Piiloasenteellisuus paistaa kuitenkin läpi lääkevalmistaja Antula Healthcaren mainossuunnittelijoiden tuotoksesta. Naiset ovat selvästi heidän mielestään miehiä älykkäämpiä ja tuntevat myös ihmisen perusbiologian paremmin. Kyseessä voi olla myös ennakkoluuloisuus autonkorjaajia kohtaan, eiväthän he olisi autonkorjaajia jos he olisivat kuunnelleet bilsan tunneilla (he olisivat tietenkin farmaseutteja tai mainossuunnittelijoita). Toisessa samantyylisessä mainoksessa on nimittäin (ilmeisesti) autokorjaamolla työskentelevä mies, joka myös haikailee kivunlievityksen perään. Tämä anonyymi mies valittelee myös selostuksessa niskakipujaan, mutta toisin kuin nainen hän ei laitakaan Zonia niskaan. Ehei, mies hieroo geeliä... No, "alaselkäänsä" on varmaankin korrekti ilmaus, vaikka minusta käsi näyttää kurkottavan hiukan liian syvälle housuihin. Onko tarkoituksena siis tosiaan väittää, että rehelliset duunarit eivät erota "alaselkää" niskasta? Kuinka loukkaavaa ja myös hämmennystä herättävää, sillä jos itse tahtoisin nyt käyttää Zonia niskaani en enää tietäisi mihin sitä kuuluu laittaa! Pyydänkin siis Antula Healthcarea ystävällisesti lisäämään tuotteensa pakkausselosteeseen jonkinlaisen kaavakuvan ihmiskehosta, että sekaannuksilta vältyttäisiin.

2 kommenttia:

  1. Hei :). Jonkin aikaa olen kirjoituksiasi lukenut ja hyvin saat kyllä naurun irtoamaan ja mainoksia katsoo aivan uusin silmin :D. Tätä lukiessa tuli heti mieleen Mobilatin mainos, jossa todetaan, että geeliä pitää laittaa sinne, missä kipu on. Toivottavasti kukaan korvakipuinen ei laita tuotetta korvaansa... ;)

    VastaaPoista
  2. Hehee, hauska kuulla, että muillakin on hauskaa :-) Mobilatilla on tosiaan myös parantamisen varaa käyttöohjeistuksessa... Siitä vaan palautetta lähettämään :-D

    VastaaPoista