sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Retroreklaami: Salatut elämät -special

Joskus elämä on. Niin kiireistä siis, että ei ehdi edes televisiota katsoa ja huonoja mainoksia bongailla. Silloin Youtube pelastaa aikapuutteisen blogikirjoittajan elämän. Näin sunnuntain kunniaksi julkaisen erikoisteemaisen päivityksen niille, jotka seuraavat/ovat seuranneet/eivät seuraa, mutta joskus katsovat jakson tai kaksi suomalaista saippuaa. Salatut elämät on "rikastuttanut" mainoskanava numero kolmosen televisioviihteen kenttää jo kymmenisen vuotta, mutta sarjan näyttelijät ovat antaneet panoksensa suomalaiselle mainostuotannolle sitäkin pidempään. Salkkari-Ulla hurmasi olemuksellaan jo vuonna 1976:Voi kun se on nuori! Eikä osaa myöskään lausua sanaa "kaakao"! Salkkari-Seppo ei jää kuitenkaan kakkoseksi vaan haluaa tarjota parasta, K-kaupasta:


Luojan kiitos K-kaupasta löytyi jo vuonna 1987 sellaisia modernin elämän luksustuotteita kuin deodoranttia ja hammastahnaa. Salkkari-Ismo ei seuraavassa mainoksessa ole päässyt ihan kaikkein moderneimpien kommunikaatiovälineiden herraksi:Ihan paras mainos, ja näistä ainoa, jonka henkilökohtaisesti muistan. Mutta niin se vaan on, että minkä taakseen mainonnassa jättää sen Salatuista elämistä löytää, ainakin näyttelijävalintojen suhteen. Roolisuorituksissaan salkkariullaseppoismot onnistuivat mielestäni näissä mainoksissa vähintään yhtä hyvin kuin nykymaailmanaikaisessa saippuasarjassa. Mitä tämä kertoo kyseisestä sarjasta jääköön lukijan tulkinnan varaan.

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Asiaa. Toi Telen mainos on mullekin jäänyt varsin hyvin mieleen, mutta en kyllä millään muistanu et siinä oli Ismo.

  Seppohan on ehtinyt mainostaa K-kaupan lisäksi vaikka mitä muutakin. Ensimmäisenä mieleen tulee ainakin filmirullat ja puhelinoperaattorit.

  Kaikkein häiritsevintä on, että lapsuuden suosikkisarjoja katsoessa (mm. Maailman ympäri 80 päivässä, Nikke Knatterton) ei nykyään pääse eroon Seppo-assosiaatiosta.

  VastaaPoista
 3. Toi saunamainos, muistan sen hyvin! Ihan kun se olis tullu vasta eilen töllöstä! Mutta en kyllä muistanu että Koveron Esko on siinä! Todella outoa. Ja komppaan tota Mies Mustissa:n seppo-assosisaatiota!

  VastaaPoista
 4. Hihi, Seppo se on Suomen kansaa lähestynyt vaikka missä muodoissa! Itsekin muistan todella hyvin sen, kun Saunalahden mainosta näytettiin mainoskatkoilla... Kaikesta on aikaa :-)

  VastaaPoista