sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Retroreklaami: Sunnuntaipiiretyt

Lapsuudessani viikonloppuaamut olivat omistetut piirrettyjen katselemiselle, joten näin läheskesäisen sunnuntain kunniaksi Reklaamiraivo esittelee vähän animaatiomainonnan vanhoja "helmiä". Elävät piirroskuvat on kelpuutettu mainostamaan niinkin tarpeellista ja tärkeää asiaa kuin piimä, mutta Valion hapatetulla maitotuotteella oli aikanaan suorastaan hämmentävän virkistävä vaikutus:



On taidettu tuohon piimään lisätä vähän muutakin kuin D-vitamiinia. Toisaalta, ihan hyvä tietää piimänjuonnin tekevän kaikenlaiset kirkasvalolamppuhömpötykset ja unirytmitietokoneet aivan tarpeettomiksi. Toinen tuote, joka piristää iloisesti on tietysti esso:



Niin joo, siis se olikin Esso isolla E:llä... Tylsää. Mutta miksei huoltoasemilla enää ole palveluspoikia tankkaamassa ja ajamassa asiakkaiden autoa kalareissun jälkeen? Kaikki muuttuu, palveluja ajetaan alas ja pankkien nimet vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Postisäästöpankki on jo historiaa, kuten myös Kultapossukerho:



On hienoa olla Kultapossukerhon jäsen siitäkin huolimatta, että siellä ei näköjään muuta tehdä kuin istuta metsässä kruunut päässä. Tähän päättyy sunnuntain piirrettykatsaus, lisää kaipaavat voivat vaikka katsoa Simpsoneiden uusinta kautta Subilta. Tarinoiden laatu on nykyään nimittäin hälyttävän lähellä näitä mainoksia...

1 kommentti:

  1. En muista kyl missä olis yhtä idiootteja mainosbiisejä kuin edellä, etenki Esso-laulu. O_O
    Mut mul oli pienenä tommonen Esso-ukkeli, varmaan mainoksen ajoilta peräisin! Hämmentävä tapahtuma.

    Kultapossukerhon mainokseen en osaa sanoa muuta kuin että hui.

    -S

    VastaaPoista