lauantai 19. helmikuuta 2011

Reklaamiraivo: Rennie

Videon ensimmäiset 25 sekuntia ovat tällä kertaa pilkan kohteena, loppuosaan saatte suhtautua valitsemallanne vakavuusasteella.Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin mainos, jossa aikuiselle katsojalle lässytetään. Tai no on aika monikin asia ärsyttävämpi, mutta lässytys yhdistettynä enintäänkin keskinkertaiseen animointiin ja asiasisällöltään köyhään kerrontaan on jo liikaa.

Tarkastellaanpa asiaa lähemmin. Ensinnäkin lässytys: ei pahinta mahdollista laatua, mutta on vaikea uskoa mainoksen olevan täysijärkisille aikuisille suunnattu. "Nyt maha on tyytyväinen"? Tarvitaanko oikeasti närästyslääkkeen mainostamiseen antropomorfistinen mahalaukku, joka riehuu ja röyhtäilee irvokkaasti katkaistun ruokatorven kautta? Maha on ehkä tyytyväinen, mutta minä en.

Irvokkaista katkaistuista ruokatorvista puheen ollen, animointi on muuten todella keskinkertaista. Jotain varmasti kertoo se, että mainoksen alkuun on koettu tarpeelliseksi laittaa teksti MAHA ja nuoli osoittamaan mahaa samaan aikaan kun kertoja kertoo kuvassa olevan mahan. Ei animointi tietenkään kauttaaltaan surkeaa ollut: happojen muuttuminen vedeksi oli animoitu ruutuja säästämättä! Saattaa toisaalta olla, että arvioin animoijan/t liian julmalla tavalla. Ei varmasti ollut helppo tehtävä väkertää näin uskomattoman typerän ajatuksen parissa. Ei tainnut tästä napsahtaa Kuukauden parhaat sekunnit -mainintaa (eihän?).

Sisältö? No jaa, turhaa lässytystä lukuun ottamatta aika samaa kamaa kuin kaikilla kilpailijoilla. Nyt jotain uutta peliin, närästyslääketehtailijat! Haluan viimeinkin nähdä närästyslääkkeen, joka helpottaa närästyksen lisäksi niska-hartiakipuja, hammassärkyä ja jalkasientä! Nyt apteekista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti