perjantai 11. joulukuuta 2009

Mainoskatko: Ajankohtaisuuden aallonharjalla

Viimeisimmässä Nyt-liitteessä Ilkka Mattila kirjoittaa kommentissaan Pukki ei lennä mistä muustakaan kuin Gigantin joulumainoksesta, jota Reklaamiraivo viikko sitten kurmotti kovalla otteella. Mattila ei ollut kuitenkaan Reklaamiraivon tavoin pannut merkille uusien jouluperinteiden luomiseen tähtäävää jaloa tarkoitusta, vaan hän oli valmis kritisoimaan mainoksen sisältöä muilla tavoin. Mainospätkän joulupukki ei todellakaan ole aivan suomalaisen jouluperinteen mukainen, ei edes vaikka unohtaisimme kekri/nuuttipukki-ulottuvuuden. Mattila kritisoi täysin oikeutetusti Gigantin kuvaa aattoillan nykytapahtumista: pukin kiitoradalta porovaljakko lentää kovasti amerikkalaiseen tyyliin lahjavuorta purkamaan tonttujen toimiessa lennonvalvojina. Mattila kirjoittaakin osuvasti Suomen oloista: "Taivaalla ei jouluaattoiltana lennä edes Finnair." Näinhän se on, ja jälleen on uusi, hieno ja hyvä syy tuhahtaa halveksuvasti Gigantin mainosuusinnalle.

Pienenä sivukommenttina: Nyt-liitteen paperiversiossa samalla sivulla kyseisen kommentin kanssa on mainos Anitin tapaskorpuista. Mainoksen otsikossa on kehotus: "MaisTapas!" Eikä riemu tähän pääty: mainoksen lopussa on vielä toinenkin ehdotus: "Espanjanherkkuja hyväksi Tapaksi." Niin.

1 kommentti:

  1. Noita tapas-juttuja on tarvinnut kyllä miettiä taas koko mainostoimiston voimin pitkään ja hartaasti. Varmaan on jouduttu hakemaan konsultaatioapua toiseltakin mainosfirmalta.

    VastaaPoista