sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Reklaamiraivo: Oivariini

Suomalainen kuluttaja lienee jo aika onnistuneesti aivopesty ajattelemaan, että Suomessa tuotettu ruoka on aina absoluuttisesti parempaa, maukkaampaa, ympäristöystävällisempää, kansantaloutta kohentavampaa ja talvisodan hengen mukaista. Näinhän asia tietysti voi olla, mutta pitääkö aivoparat vielä peruspesun lisäksi sinivalkaista tällaisilla mainoksilla:Eipä paljon muuta puutu kuin Suomen lippu taustalta liehumassa. Uutta perunaa syödään maaseudun rauhassa, sillä siellähän se suomalaisen mieli lepää. Suomen suvi on kukkeimmillaan: pienenä parannusehdotuksena mainittakoon, että taustamusiikkina olisi voinut soida Vesku Loirin tulkitsema Lapin kesä. Päähenkilönä mainoksessa on Risto Tuorila, joka on esittänyt NIIN Vilho KUIN Jussi Koskelaa! Ja vauva... Puhtoinen, viaton, vaaleaihoinen lapsonen, jonka silmien väri on varmastikin sininen. Onko tämä mainos perussuomalaisten propagandaa vai margariinimainontaa? Kyllä minun suomalainen sisuni kuohahtaa tällaista katsellessa. Akseli Koskelaa lainatakseni: "Perkeleen perkele sentään."

4 kommenttia:

 1. Juu. Eikös tuo voiveitsikin oo peräti sitä kaikkein klassisinta suomalaista sarjaa. Emaloitu kukka-vaasi, ja varmaa ukon ittensä veistämä pöytä. :D Hyvin on osoitettu merkit mainoksesta jonka ennen tulkitsin vain rasittavaksi, nyt myös hyvin perusteluin.

  VastaaPoista
 2. Hyviä lisähuomioita, tähän on kyllä onnistuttu tunkemaan kaikki mahdolliset kliseet!

  VastaaPoista
 3. En pidä kovin hygienisenä pitää mitään otusta ruokapöydän päällä... etenkään otusta, joka ei osaa hallita eritteitään. Multa menee ainakin ruokahalu heti kun näen kuolaa ja räkää jonkun naamalla (ja ehkä haistan vielä "jotakin" epämiellyttävää).
  Oivariini ei muutenkaan vakuuta mainoksellaan, kun palkkaa keskivartalolihavuutta kärsivän miehen tuotteen puolestapuhujaksi. Jos tuote olisi osa terveellistä ruokavaliota, emme näkisi mainoksessa ketään pöhömahaa, vaan normaalivartaloisia (huom. en tarkoita normaalivartaloisella laihaa) ihmisiä.

  VastaaPoista
 4. Vauva hygieniariskinä? Niin suloisia kuin kyseiset olennot osaavatkin olla, niin tottahan tuo on ;-) Keskivartalolihavuudesta ei kuitenkaan olisi voitu tässä mainoksessa tinkiä, sillä silloin olisi menetetty osa Suomalaisuuden Syvintä Olemusta, jonka tärkeimpiä tekijöitä onkin yllä listattu. Terveysnäkökulmasta asiassa ei tietenkään ole järjen hiventäkään.

  VastaaPoista